NEC kan weer op zoek naar een nieuwe trainer, nu bekend is dat Ernest Faber naar FC Groningen vertrekt. Welke opties heeft de club? Wij maakten een lijst met acht trainers.

Jaap Stam
De in het verleden als verdediger spelende Jaap Stam vertrekt na dit seizoen als trainer van Jong Ajax. Hij haalde in november de cursus Coach Betaald Voetbal en wil graag als hoofdtrainer bij een eredivisionist aan de slag. Veel ervaring heeft hij echter nog niet.

Plus: Is op zoek naar een nieuwe uitdaging, veel status als speler.
Min: Nog weinig ervaring.

Art Langeler
De huidige hoofd jeugdopleiding van PSV wordt al geruime tijd genoemd bij sc Heerenveen als opvolger van Foppe de Haan. Zolang dat nog niet rond is, kan NEC altijd een poging wagen. Bij PEC Zwolle presteerde hij prima.

Plus: Heeft het uitstekend gedaan bij PEC Zwolle.
Min: Wordt ook bij sc Heerenveen genoemd.

Henk de Jong
Sinds kort zit ook Henk de Jong thuis na zijn vertrek bij SC Cambuur. De Jong groeide in korte tijd uit tot een cultfiguur in de eredivisie, maar besloot zelf te vertrekken uit Leeuwarden. Als echte Fries is het wel de vraag of De Jong het type trainer is dat NEC zoekt.

Plus: Deed het goed met weinig middelen bij SC Cambuur.
Min: Wellicht niet het geschikte type trainer.

Eric Meijers
Ook de naam van Eric Meijers is al vaker langsgekomen bij NEC. De huidige trainer van Achilles’29 komt uit Nijmegen en kent NEC. Ervaring op een hoog niveau heeft hij nog niet. Meijers trainde tot nu toe in de Jupiler League en de Topklasse.

Plus: Nijmegenaar, heeft het goed gedaan bij Achilles’29.
Min: Weinig ervaring op het hoogste niveau.

Ernie Brandts
Een andere optie is Ernie Brandts. Hij zit zonder club, maar heeft wel veel ervaring als trainer. Onder andere bij NAC Breda, FC Volendam en vorig seizoen FC Dordrecht. Of hij het type trainer is dat NEC zoekt is een andere vraag.

Plus: Veel ervaring.
Min: Wellicht niet het geschikte type trainer.

Foto: Wikimedia/Commons