Eric Meijers slaagde er deze week met amateurvereniging Achilles’29 in zich te plaatsen voor de vierde ronde van de KNVB-beker. De oefenmeester zag zijn ploeg in eigen huis te sterk zijn voor Jupiler League-club MVV Maastricht (1-0), waardoor de Groesbekers tot de laatste zestien ploegen van het toernooi behoren.
Bij de loting voor de volgende ronde werd Achilles aan streekgenoot NEC gekoppeld. ”Een droomloting”, vertelde Meijers aan Omroep Gelderland. ”Ik was persoonlijk ook heel graag naar De Kuip gegaan, maar dat kan niet meer, want Feyenoord ligt er al. Maar dit is heel apart. Ik woon zelf op honderd meter van De Goffert. Ik ken die ploeg van haver tot gort. In onze kantine zaten we met een man of tachtig en er werd gejuicht toen NEC uit de koker kwam als onze opponent. Ik reken op een uitverkochte Goffert.”
NEC en Achilles kruisen de degens eind december in de Nijmeegse Goffert. ”In zeven weken kan nog veel gebeuren. Maar we gaan de spanning lekker opvoeren, al is er natuurlijk wel niveauverschil tussen eredivisie en topklasse. Maar in de beker kan alles, dat zie je wel aan Go Ahead Eagles dat Feyenoord uitschakelt.”