NEC heeft de terugkeer van Anass Achahbar vrijdag wereldkundig gemaakt. De 24-jarige aanvaller komt opnieuw voor een seizoen op huurbasis over van PEC Zwolle. Achahbar sluit zondag direct aan bij de eerste training.

"Vorig seizoen ben ik hier naartoe gekomen met als doel om NEC terug te brengen naar de Eredivisie", vertelt Achahbar. "Dat is niet gelukt, dus die missie wil ik het komende seizoen afmaken. NEC is een mooie club met fijne mensen en ik heb hier vorig seizoen een fijne tijd gehad. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik de kans kreeg om terug te keren. Ik kijk er naar uit om het komende seizoen samen met iedereen bij de club te strijden om promotie."

Technisch directeur Remco Oversier: "Anass heeft het afgelopen seizoen aangetoond een echte meerwaarde te zijn voor NEC. Ondanks dat hij vorig seizoen pas in november volledig wedstrijdfit was heeft hij zich in driekwart seizoen als spits en aanvallende middenvelder tot clubtopscorer gekroond en diverse assists verzorgd. Met zijn mentaliteit en houding past hij daarnaast goed bij onze club en bij hetgeen onze achterban graag wil zien. We wensen Anass veel succes en kijken er naar uit om er samen met hem een mooi seizoen van te maken."

Achahbar was afgelopen seizoen in 28 officiële duels goed voor zeventien goals en vijf assists.

Foto: Rob Koppers