Hoewel NEC lange tijd, licht tegen de verhoudingen, leek te gaan winnen van Go Ahead Eagles, moeten de Nijmegenaren toch genoegen nemen met een punt. Volgens middenvelder Anass Achahbar is dat op basis van de wedstrijd een eerlijk resultaat.

"We begonnen goed, maar na een minuut twintig begonnen we in te zakken. Toen nam bij hun het vertrouwen toe en kwamen ze meer aan voetballen toe. Als ze dan ook nog twee ballen op de paal schieten, hebben we geluk dat we met 1-0 de rust ingaan", analyseert Achahbar tegenover ForzaNEC. "In de tweede helft geven we veel minder kansen weg, dus dan is het zonde van het tegendoelpunt, maar als je gaat terugkijken naar de wedstrijd, mag je van geluk spreken dat je hier een punt aan overhoudt. Zo eerlijk moet je ook zijn."

Met nog twintig minuten op de klok werd Jack de Gier geforceerd zijn laatste wissel in te zetten om zijn geblesseerde keeper te vervangen. Daardoor kon er geen aanvallende boost meer worden ingebracht. "Het was een vervelend moment bij de gelijkmaker. Norbert Alblas raakt geblesseerd en een minuut later ligt de bal erin. Dan heb je nog twintig minuten om de winnende te maken, maar je weet dat Go Ahead ook aanvallend sterk is. We moesten dus ook proberen om niet te verliezen. Dan wordt zo’n slotfase heel open. Over de hele wedstrijd gezien is 1-1 dan wel verdiend, hoewel het wel zuur is."

Achahbar was goed voor een assist op de goal van Sven Braken, maar kwam zelf niet tot scoren. Hij loopt dus niet meer één-op-één. "Maar dat maakt niet zoveel uit. Ik scoor er volgende week dan wel twee tegen Almere City. Dat wordt ook weer een belangrijke wedstrijd, zij staan ook erg hoog op de ranglijst. Daar gaat nu de focus op. Niet zeuren, maar gewoon weer doorgaan."

Foto: Rob Koppers