Anass Achahbar mocht tegen FC Volendam voor het eerst sinds 26 oktober weer als basisspeler beginnen en bewees zijn waarde met een doelpunt en een assist. De aanvallende middenvelder was na afloop zichtbaar opgelucht.

"We waren van plan om de fans even te verrassen", glundert Achahbar. "De kwaliteit hebben we. Wat de buitenwacht over ons heeft gezegd kon ons niks schelen, wij weten wat we kunnen. Daar hebben we vertrouwen in gehouden. Het probleem was dat het niet echt meezat, waardoor we in een dip kwamen. Dan ziet er allemaal zo klote uit. Vanavond laten we zien wat we kunnen. We maken de doelpunten op het juiste moment."

Zelfs maakte hij de laatste treffer, waarmee hij zijn droogte van twee maanden kapotschoot. Of het een ‘bewussie’ was? "Laten we het daar maar ophouden. Ik wou de bal in de verre hoek schieten, maar de bal raakt mijn rechtervoet, waardoor die over de keeper heen vliegt. Anders ging die gewoon de hoek in. Maar hij ging erin, dat is het belangrijkste."

Samen met goede vriend en man of the match Brahim Darri mocht Achahbar het dus weer eens vanaf de aftrap laten zien. "Brahim, waarvan ik weet dat hij ons enorm kan helpen, maakte twee geweldige goals. We doen het geweldig voorin, dus als je er meer maakt dan de tegenstander, kan niemand het iets schelen of je een tegendoelpunt hebt gekregen. De trainer maakt natuurlijk keuzes, dus je moet ermee leven, maar ik stond er vandaag. Het was een goed moment voor Brahim en mij om te pieken, maar als hele team waren we vandaag goed."

"Ondanks dat we achterkomen, laten we zien dat we een team zijn en vechten we ons op voorsprong. Bij Barcelona zou iedereen op de stoelen staan. Het is een kleine stap vooruit, dus we moeten nu vooral zo doorzetten. Dit is een bodem voor ons", aldus Achahbar. 

Foto: Rob Koppers