Anass Achahbar heeft dit seizoen door blessures nog maar 25 minuten gespeeld voor NEC, maar mocht van Adrie Bogers na een uur, bij een 1-1 stand, een halfuur meespelen. De huurling van PEC Zwolle vond het prachtig om weer op het veld te staan en laat een vervelende tijd achter zich.

"Ik heb een kutperiode gehad met veel blessures. Ik had vijf hechtingen in mijn voet, ik heb mijn vinger gebroken en ik kreeg een elleboog in mijn schouder. Daarna moest ik weer fit worden bij het tweede elftal. Nu ik eindelijk terug ben, voel ik me gezond en zit ik lekker in mijn vel. Het is heerlijk om in te vallen bij een goed draaiende groep. We hebben nu een mooie reeks neergezet, dus het is heerlijk om weer te spelen."

Toch schrok het Goffertstadion even toen Achahbar vlak voor het einde ineens weer op de grond lag. Dat bleek gelukkig uiteindelijk niks ernstigs. "Ik kreeg een volle knie in mijn rug, maar dat viel uiteindelijk wel mee", vertelt Achahbar, die als jeugdspeler van Feyenoord een wedstrijd tegen Ajax net iets leuker vindt. "Het is altijd lekker om van Ajax te winnen, dat haal je niet uit me. En extra lekker dat je de nummer twee nou op zeven punten achterstand zet."

Achahbar had weinig ervaring met blessures. "Ik ben niet blessuregevoelig, maar heb gewoon pech gehad de laatste weken. Dat hou je niet tegen." Over zijn eigen spel is hij tevreden. "Ik vond het heerlijk gaan. Het tempo zat er goed in, dus ik moest wel wennen. In de Jupiler League gaat het veel meer over en weer."

Voor Achahbar is het nu zaak om aan Bogers te laten zien waar hij toe in staat is. "Het is concurreren met Braken nu. Dat is de voetballerij. "Ik wil nu zo veel mogelijk spelen. We winnen, dus dan zegt men al gauw ‘never change a winning team’. Het is voor mij niet slim om nu gelijk te eisen dat ik wil spelen, dus nu is het afwachten, mijn kans pakken en laten zien wat ik kan."

NEC heeft de beschikking over twee totaal verschillende centrumaanvallers. "Ik ben een compleet andere spits dan hij. Ik ben meer een voetballende spits met een actie. Sven is echt een goaltjesdief. Er zijn wedstrijden tegen teams wanneer ik beter pas en wedstrijden waarin Sven beter past. Dat is aan de trainer om te bepalen. Ik moet er staan als invaller."

Foto: Rob Koppers