Anass Achahbar leidde vanavond de grootste uitzege voor NEC ooit in 266 Jupiler League wedstrijden in. De spits maakte zijn eerste hattrick ooit in het betaalde voetbal.

"Ja, vroeger in de jeugd maakte ik er wel een paar, maar officieel is dit mijn eerste", zegt Achahbar tegenover FOX Sports. Is het vervelend dat nu je eindelijk op je niveau bent de winterstop begint? "De winterstop komt best wel goed van pas eigenlijk, dat is toch altijd wel lekker denk ik. Dit was voor ons allemaal een lekkere wedstrijd. We konden de wedstrijd tegen PEC Zwolle snel vergeten en dan is dit een lekkere revanche. Voor mij persoonlijk is het wel lekker om te scoren. Een doelpunt is altijd belangrijk voor een spits."

NEC drukte, zoals we dit seizoen niet echt gewend zijn, eindelijk weer eens door na een doelpunt. "Bij de 0-2 gaven ze zich over, toen konden we het afmaken. De vlotte tegentreffer na rust was zonde en onnodig. We waren niet geconcentreerd. Ik leed dom balverlies waardoor zij de 1-3 konden maken. We herpakten ons wel goed. Het is lekker voetballen met Kadioglu, want we spelen een beetje hetzelfde voetbal. Datzelfde geldt voor Jordan Larsson, die kan ook aardig ballen."

Het was smullen geblazen voor de toeschouwers. De ene na de andere fraaie treffer viel binnen. "Ik denk dat de 0-3 het mooiste was. Ik zei net ook tegen Greg (Breinburg, red) dat hij de mooiste had gemaakt. Hoewel die van Heinloth ook niet verkeerd was. Ik ben zelf blij dat ik er weer scherper, fitter bij loop. De periode van PEC was anders. Daar was ik gewoon niet scherp. Hier heb ik veel pech gehad met blessures.", besluit een goedlachse Achahbar.

Foto: Rob Koppers