Anass Achahbar en Ferdi Kadioglu vonden elkaar ook tegen Go Ahead Eagles weer goed bij NEC. Zo gaf Kadioglu de assist bij de 1-0 van Achahbar en zorgde de spits er later met een subtiel overstapje voor dat Kadioglu een pass van Steeven Langil tot 2-1 kon verwerken.

"Ik kan goed voetballen met Ferdi", zei Achahbar tegen FOX Sports. "We voelen elkaar goed aan, dat zie je op de training al. In de wedstrijd gaat het ook goed. Bij de 1-0 was het voor mij makkelijk intikken." Kadioglu vult aan: "We zijn allebei voetballende spelers. In het begin was het even wennen, maar hoe vaker je samenspeelt, hoe beter het gaat."

Achahbar maakte in de laatste wedstrijd van 2017, uit bij Jong AZ, ook al een hattrick. Waarom het steeds beter gaat? "Ik heb Ferdi achter me… Ik denk dat dat het verschil is", zei de spits lachend.

De nieuwe trainer Pepijn Lijnders bevalt het duo wel. Achahbar: "Elke trainer heeft een eigen speelstijl. Je merkt in de wedstrijd dat we iets hoger drukzetten. Onder Adrie was dat ongeveer hetzelfde, maar deze trainer heeft er zijn eigen draai aan gegeven. Iedereen voelt zich er goed bij. Dit moeten we volhouden."

Achahbar en Kadioglu hebben wel verschillende meningen wat betreft het kampioenschap. Achahbar: "We willen niet zover kijken, dat is te makkelijk. Natuurlijk gaan we ervoor, maar we kijken van week tot week."

Kadioglu: "Ik zeg: wij worden kampioen."

Foto: Rob Koppers