Anass Achahbar mocht het dinsdag als basisspeler laten zien bij NEC, dat in het bekertoernooi werd uitgeschakeld door PEC Zwolle (2-0). De spits baalde ervan dat het bekeravontuur erop zit voor de Nijmeegse club.

"We willen doorbekeren, maar PEC heeft het goed gedaan", zei hij bij FOX Sports. "De eerste tien minuten waren voor hen, daarna hadden wij de overhand. We kwamen er goed uit en zetten PEC goed onder druk. Na rust viel dat weer weg. Bij 2-0 was het gedaan."

Achahbar denkt niet dat het gelijkspel tegen Helmond Sport nog meespeelde. "We hadden genoeg tijd om het te verwerken. Eigenlijk was het wel lekker om meteen deze wedstrijd te hebben. Dit is weer een leermoment. We hebben best veel jonge gasten."

Sven Braken begon op de bank bij NEC omdat trainer Adrie Bogers koos voor Achahbar. "Heerlijk om weer te spelen en minuten te maken. Het was even wennen, toch een Eredivisie-ploeg en het was een tijd geleden dat ik in de basis stond. Het is wat anders dan twintig of dertig minuten invallen."

Achahbar wordt dit seizoen door NEC gehuurd van PEC, maar dat maakte de wedstrijd niet extra beladen voor de aanvaller. "Ik ben altijd gemotiveerd, niet speciaal voor tegen PEC. Ik wil iedere wedstrijd winnen, dat is mijn mentaliteit."

Ook was Achahbar er niet op uit om zich tegen zijn eigenlijke werkgever te laten zien. "Ik denk niet aan volgend seizoen. Ik denk aan de volgende wedstrijd. Ik heb eerder gedacht aan volgend seizoen en het seizoen erop. Dan denk je aan andere dingen dan waar je eigenlijk aan hoort te denken. Volgend seizoen zien we volgend seizoen wel weer."

Foto: Rob Koppers