Anass Achahbar speelde maandagavond een teleurstellende wedstrijd tegen Jong Ajax (1-0). NEC verloor en de spits maakte geen goede indruk.

"Dit is heel frustrerend", zei Achahbar bij FOX Sports. "Vooral omdat ik geen kansen kreeg en de kansen die we kregen er niet in gingen. We waren niet dusdanig scherp om het af te maken, Jong Ajax wel. Zij kregen een goede kans en die ging erin. Voor de rest kan ik me van hen geen goede kans herinneren."

Het was een harde wedstrijd in Amsterdam waarin NEC het bij vlagen lastig had. "Het ging over en weer. De spanning speelde natuurlijk mee. Iedereen wil, maar Ajax hield het goed dicht. Af en toe speelden we onder de druk uit."

Achahbar zag in de slotfase invaller Jari Schuurman een grote kans missen. "Dat is verschrikkelijk voor hem. Ik weet als spits hoe het is om een kans te missen. Op zo’n moment wil je heel graag dat de bal erin gaat, dan kun je alleen maar door de grond zakken."

NEC heeft de kansen op directe promotie nu niet meer in eigen hand. "We moeten hopen op puntenverlies van Fortuna en zelf ons eigen ding blijven doen. We hebben dit seizoen niet alleen tegen Jong Ajax punten laten liggen, maar in heel veel andere wedstrijden. We moeten nu eerst dit verlies verwerken."

Foto: Rob Koppers