NEC werkte vrijdagochtend de laatste training van het seizoen 2019/20 af. Voor spelers met een aflopend contract was dat ook de laatste keer in Nijmegen. Onder andere Frank Sturing en Bas Kuipers krijgen (voorlopig) nog geen aanbod.

”Het is een beetje een vreemde tijd, zeker voor spelers die uit hun contract lopen”, vertelt Bas Kuipers tegen Omroep Gelderland. ”Nu de laatste training en dan vakantie, wel raar. Iedereen moet nu wat meer geduld hebben om een nieuwe club te vinden. Ik zie het wel. Ik weet niet of NEC toch nog een aanbieding gaat doen. Ik vind het sowieso een hele mooie club en heb het hier naar mijn zin gehad.”

Nijmegenaar Frank Sturing verlaat NEC na lang op de club te hebben rondgelopen. ”Ik heb hier dertien jaar rondgelopen, toch wel apart dat dit dan mijn laatste training was. Ik heb een hartstikke mooie tijd gehad, jammer dat het zo eindigt. Ik was liever door de voordeur vertrokken, maar het seizoen is zo abrupt geëindigd.”

Voor Sturing is er op dit moment weinig perspectief. ”De situatie was al moeilijk en nu helemaal. Dus kunnen ze geen nieuwe aanbieding doen. Dat kwam niet echt als een verrassing, maar ik had er toch wel een beetje op gehoopt. Misschien is het wel goed om een nieuwe stap te maken en een nieuwe omgeving te zoeken. Het biedt wel perspectief dat andere clubs ook in dezelfde situatie zitten.”

De spelers gaan nu eerst vakantie houden. ”Het is lastig om nu weg te gaan. Ik las wel dat er wat grenzen weer open gaan, maar anders ga ik lekker in Nederland naar mijn familie en maken we er wat moois van. Misschien kunnen we nog ergens een huisje boeken. Ik hoorde al dat wat jongens naar Texel gaan of naar naar Zeeland. Eigenlijk ook wel eens leuk om in eigen land op vakantie te gaan.”

Foto: Rob Koppers