NEC speelde zondag in het eigen Goffertstadion met 1-1 gelijk tegen FC Groningen en moest zich daarvoor terug knokken van een achterstand. Rens van Eijden weet als aanvoerder waar het zijn ploeg in de eerste helft aan ontbrak.

"We moesten wennen aan het 5-3-2 dat Groningen speelde met veel mensen achter de bal. We hadden daar een bepaalde speelwijze tegenover gesteld die niet goed uitpakte. Er zat heel weinig beweging in het team, waardoor je bij elke bal onder druk staat. In de tweede helft zat er meer energie in en ging het makkelijker."

Na de rust was er iets veranderd bij NEC, waardoor het vrij snel gelijk werd. "We hebben het iets omgegooid. We zijn met een soort 3-5-2 gaan spelen waarbij de backs opstomen naar de buitenste verdedigers van NEC. Een beetje alles of niets. Aanvallen, terwijl er dan achterin grote ruimtes kunnen ontstaan"

Zowel Danny Hoesen als invaller Jarchinio Antonia raakte de lat boven Benjamin Kirsten en Rens van Eijden mag het aluminium derhalve dankbaar zijn. "De lat staat er niks voor niks. Volgens mij waren het allebei geen gerichte ballen op de lat, het was meer toeval. Ik vond dat Groningen geen aanspraak maakte om de overwinning naar zich toe te trekken, want we hebben weinig weggegeven en we hebben de tweede helft gedomineerd. Het was dus eigenlijk een beetje een teleurstellende uitslag."

Donderdag is het Sparta Rotterdam van Alex Pastoor de tegenstander in de KVNB beker. Van Eijden weet samen met Navarone Foor, Jeffrey Leiwakabessy, Cihat Celik en Joshua Smits als enige wat die tegenstander en die trainer oproept bij de fans. "We moeten ze nooit onderschatten. Maar als je kijkt hoe we de laatste weken voetballen, op Twente en de eerste helft vandaag na, daar zijn we telkens de bovenliggende partij en dan moet je gewoon winnen."

Foto: Rob Koppers