NEC wist in een matig duel af te rekenen met Roda JC. Ondanks het feit dat de Nijmegenaren niet de sterren van de hemel speelden, hadden ze wel de controle in de wedstrijd tegen de Limburgse concurrent. Zo vond ook Rens van Eijden.

Voordat ESPN met van Eijden sprak, spraken ze met de aanvoerder van Roda JC: Kees Luijckx. Hij vond dat NEC niet verdiend gewonnen had. Hier was van Eijden het niet mee eens. “Zeker een terechte overwinning. We hebben het grootste deel van de wedstrijd gecontroleerd en we vonden vaak de vrije man. Hierdoor moest Roda veel achter de bal aan.”

Toch bleef de aanvoerder kritisch op zijn ploeg. “Eind eerste helft en begin tweede helft kregen zij iets beter druk op ons, maar ik vond dat we daar zelf te weinig arbeid lieten zien om de bal weer te veroveren.” Het kantelpunt van de wedstrijd was de tweede gele, en dus rode kaart voor Erik Falkenburg. “Na die tweede gele kaarten en dan de rode kaart is het fijn dat de goal meteen valt en vanaf daar hebben we het uitgespeeld.”

Over het nieuwe systeem was van Eijden duidelijk. “Als je wint bevalt het altijd goed. We hebben een reeks van drie wedstrijden verloren, daarom is het extra fijn dat je deze wint. Edgar heeft het die wedstrijden goed ingevuld toen ik er niet bij was en dat heeft hij vandaag goed doorgetrokken.”

“Als je een rode kaart pakt dan moet je op de blaren zitten. Dat heb ik gedaan, maar ik ben blij om terug te zijn en met de overwinning”, sloot van Eijden glimlachend af.

Foto: Rob Koppers