Jong Oranje heeft donderdag het duel met de leeftijdsgenoten uit Gibraltar met 1-0 gewonnen. Dirk Proper begon in de basis en mocht voor de tweede keer de aanvoerdersband dragen. Sontje Hansen zat niet bij de selectie en lijkt last te hebben van een kleine blessure.

Net als tegen Jong Noord-Macedonië mocht Dirk Proper de aanvoerdersband omdoen. Met een overwinning op Jong Gibraltar zou Jong Oranje zich zo goed als zeker plaatsen voor het EK. In een eerste helft waarin slechts een goal werd gescoord, wist Proper niet zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Na twaalf minuten wist Noah Ohio het net te vinden op aangeven van Neraysho Kansanwirjo. Proper kreeg niet lang daarna de eerste en enige kaart van de wedstrijd. Nadat de middenvelder de bal onhandig aannam, verrichte de NEC’er een lompe tackle op de spits van Jong Gibraltar met een gele kaart als gevolg. Toch had Proper wel een grote kans op de 2-0. In de 28e minuut kreeg hij de bal op zijn slof, maar de volley van de Nijmegenaar werd gestopt door keeper van Jong Gibraltar.

Tweede helft

Net als in de uitwedstrijd tegen Jong Gibraltar, werd Proper na ruim een uur spelen naar de kant gehaald door bondscoach Michael Reiziger. In de 61e minuut was de wedstrijd klaar voor de Nijmeegse middenvelder. De wedstrijd bleef verder vrij eentonig. Geen goals volgde hoewel Jong Oranje kans op kans kreeg. Het spel van Jong Gibraltar verbeterde wel iets ten opzichte van de eerste helft, maar de dwergstaat wist geen concrete kans te creëren. De volgende wedstrijd van de ploeg van Reiziger is op 20 november, uit tegen Jong-Zweden.

Foto: Orange Pictures