Voordat NEC op zoek gaat naar de eerste driepunter ooit in Amsterdam, moet het eerst een nieuwe aanvoerder zien te vinden. Bram Nuytinck is niet fit en Lasse Schöne is al geruime tijd niet zeker van een plek in de basis, waardoor Rogier Meijer iemand anders moet kiezen als aanvoerder.

Over enkele uren komt NEC op bezoek in de Johan Cruijff Arena. In Amsterdam smeekte men om een leider op het veld en dat probleem lijkt te zijn overgewaaid naar de Nijmegenaren. Met het uitvallen van Nuytinck en het (waarschijnlijk) passeren van Schöne lijken er twee spelers over te blijven die kans maken op de band: Dirk Proper en Jasper Cillessen.

Proper draagt de aanvoerdersband bij Jong Oranje bij afwezigheid van Devyne Rensch en Kenneth Taylor, spelers van tegenstander Ajax. Om die reden was Proper captain tijdens een interland tegen Noord-Macedonië. Hij kan vanuit de as van het veld de lijntjes uitzetten voor NEC. Ook is het voor Proper een mooie beloning voor zijn gestage ontwikkeling en een kans om op het hoogste niveau volop in de schijnwerpers te staan, met het oog op een transfer deze zomer. Bij afwezigheid van Nuytinck en Schöne tegen AZ was Proper ook de man met de band om zijn arm.

Ervaring

Cillessen is de ervaren man in de selectie van Meijer en heeft ook lang gespeeld in de Arena, wat misschien in het voordeel van de doelman spreekt. Tevens was de Groesbeker dit seizoen al eens eerder aanvoerder, na het uitvallen van Nuytinck tegen Sparta.

Wie de aanvoerder ook wordt, hem staat een enorme taak te wachten: NEC naar de eerste uitoverwinning op Ajax leiden. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis en begint om 14:30 uur.

Wie moet de aanvoerdersband dragen tegen Ajax?
3 votes
×

Foto: Orange Pictures