Jordy Bruijn was maandag belangrijk bij de 2-1-overwinning op RKC Waalwijk met een assist. De 22-jarige Amsterdammer was ook voor de tweede wedstrijd aanvoerder van NEC. Hij heeft veel vertrouwen in een play-off plek: "Het goede voetbal van vrijdag en de strijd van vandaag combineren, dan gaan we de komende wedstrijden winnen."

"Ik kreeg de bal rond het middenveld en ik zag Jonathan vertrekken dus ik geef hem een steekpass binnendoor”, zei Bruijn na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Ik dacht eerst dat de verdediger nog zou onderscheppen, maar dat gebeurde niet. Toen dacht ik dat de bal te scherp was, en daarna leek ‘ie te hard omdat de keeper uitkwam. Uiteindelijk bleek ‘ie perfect te zijn dus dat is hartstikke mooi."

Door de schorsing van Joey van den Berg was Bruijn aanvoerder van NEC. "Als je wint is het leuk om aanvoerder te zijn, als je verliest wat minder. Ik denk niet dat als een speler de band krijgt, je opeens andere dingen gaat doen. Van nature stuur je altijd al aan en ben je bezig voor de ploeg. Ik denk dat je daarom wordt gekozen als aanvoerder."

In de eerste helft kwam NEC nog met 0-1 achter. "Ik denk dat we de eerste helft vrij aardig hebben gespeeld alleen konden we niet de goede druk leveren. We waren wat sloom, misschien het dat met het weer te maken. We spelen normaal om acht uur, misschien was niet iedereen helemaal wakker. In de tweede helft viel alles meer op zijn plek."

Play-offs
NEC heeft nog twee wedstrijden te gaan en met twaalf punten uit vier wedstrijden lijken de Nijmegenaren een goede vorm te pakken te hebben. "Nog twee keer winnen en dan staan we zeker in de play-offs. We doen het voor niks minder. Het is niet zo dat we de afgelopen wedstrijden makkelijk hebben gewonnen, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. We zullen een bepaalde strijd leveren en daarmee kunnen we het iedereen moeilijk maken."

"Vrijdag tegen Volendam hebben we het eerste uur goed gevoetbald. Vandaag was het voetbal wat minder en moest er wat meer strijd geleverd worden. Het zijn twee totaal verschillende wedstrijden. Beide wedstrijden trekken wij aan het langste eind dus we moeten het goede voetbal van vrijdag en de strijd van vandaag gaan samenvoegen. Dan gaan we de komende wedstrijden winnen."

NEC moet vrijdag 26 april tegen de kersverse kampioen FC Twente. Dat betekent volgens Bruijn niet direct een makkelijke wedstrijd voor NEC. "Aan de ene kant zullen ze drie dagen feestvieren en misschien wat minder fit zijn. Aan de andere kant spelen zij zonder druk en kunnen ze lekker voetballen. We moeten gewoon tegen Twente spelen en die wedstrijd winnen."

Volgend seizoen
Bruijn kwam in de winterstop op huurbasis over van sc Heerenveen naar Nijmegen, en zal daar na dit seizoen ook weer terugkeren. "Ik ga terug naar Heerenveen en hopelijk heb ik daar een basisplaats volgend seizoen."

Foto: Rob Koppers