NEC heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen aartsrivaal Vitesse. Er had wellicht meer in gezeten, want NEC had de beste kansen en speelde aanvallend en attractief voetbal. De ploeg van Janssen verdient het punt, maar had zomaar kunnen winnen.
Vitesse begon goed aan de wedstrijd, maar al snel pakte NEC de draad op van de duels tegen ADO Den Haag en FC Utrecht. Het aanvallende spel van de Nijmegenaren leverde enkele kansen op, terwijl de bal er na een half uur spelen aan de andere kant in vloog. Dan Mori kopte een hoekschop van Christian Atsu binnen: 1-0.
In de tweede helft bleef NEC de meest gevaarlijke ploeg, maar verzuimde het de kansen af te maken. De Arnhemmers kwamen enkele keren goed weg. Uit een counter wilde Christoph Hemlein voorgeven op Michael Higdon, maar de bal rolde via Van der Heijden tegen de paal aan. Twintig minuten voor tijd ging de bal er dan eindelijk in. Hemlein gaf voor op Stefanik, die de bal niet aan kon nemen. Uiteindelijk belandde de bal bij Higdon, die niet aarzelde en hard binnenschoot: 1-1.
In de slotfase zette Vitesse aan met onder andere invallers Labyad en Traoré. In de laatste minuut kwam NEC er nog goed uit via Leiwakabessy en Jantscher. Leiwakabessy gaf de bal voor, maar Higdon kon zijn voet er niet tegenaan krijgen. In de laatste minuut toonden Leiwakabessy en Kalle Johnsson zich helden van Nijmegen. Leiwakabessy verwerkte een voorzet op vrijstaande Vitesse-spelers tot een corner. Uit die corner redde Johnsson met een fantastische redding, waardoor NEC een punt meenam uit Arnhem.
Al met al mag NEC trots zijn op het vertoonde spel, maar had de ploeg de kansen al veel eerder af moeten maken. Het aanvallende spel van de afgelopen wedstrijden biedt perspectief. Volgende week zondag komt Go Ahead Eagles op bezoek in de Goffert. Dit duel begint om 14:30 uur.
Wedstrijdverloop
30’ 1-0: Mori.
72’ 1-1: Higdon.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Conboy (76′ Leiwakabessy); Stefanik (87′ Mulder), Rieks (64′ Foor), Koolwijk; Hemlein, Higdon, Jantscher.