Sven Braken is terug bij NEC. De 26-jarige spits speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij FC Emmen en werkte woensdag de eerste training af in Nijmegen. Braken gaat spannende weken in, want hij wordt binnenkort vader van een zoontje. “Het zou wel leuk zijn als hij een beetje kan voetballen”, vertelt Braken tegen ForzaNEC.

De aanvaller maakte een fitte indruk. “Ik heb van NEC een programma meegekregen voor tijdens de vakantie. Ik heb lekker doorgetraind om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Met Emmen waren we vroeg veilig, dus ik kon ook op tijd op vakantie. Ik ben een paar dagen naar Ibiza geweest met mijn vriendin. Ze is hoogzwanger, dus gelukkig kon dat nog. Daarna weer lekker thuis met familie en vrienden. Even met het hoofd bij iets anders.”

De vriendin van Braken is over vijf weken uitgerekend. “Maar het kan ook al over twee weken gebeuren. De babykamer is in principe al ingericht. We hopen natuurlijk dat het nog vijf weken duurt, zodat alles goed gaat. Het wordt een jongetje, dus ik heb hier al wat gesprekken gevoerd”, zei de spits met een knipoog.

FC Emmen
Braken vertrok in de winterstop op huurbasis naar Emmen nadat een transfer naar Denemarken afketste. “Het was voor mij ook nieuw, voor het eerst in de Eredivisie. Ik kwam in de winter bij een team dat al aardig draaide. Dan moet je vechten voor je plek. Bij mijn debuut in de basis scoorde ik, dat was lekker. Na een tijdje werd er weer wat gewisseld na mindere resultaten. Toen was ik ook kind van de rekening. Het ging met ups en downs. Maar dat een club als Emmen zich direct handhaaft, is gewoon heel knap.”

Van een afstandje zag hij dat het bij NEC in de eerste maanden van 2019 niet veel beter ging. “Ik zag niet echt een stijgende lijn. Dat vond ik jammer, want ik was nog altijd speler van NEC. Ik volgde het op de voet en ik gunde ze het allerbeste. In de play-offs hoopte ik nog dat ze het wel gingen redden. Nadat ze RKC thuis hadden verslagen, had ik verwacht dat ze de volgende ronde wel zouden halen. Dat mocht helaas niet zo zijn.”

De aanvaller wil zich nu revancheren met NEC. Van een vertrek lijkt voorlopig geen sprake. “Ik focus me op de eerste wedstrijd, thuis tegen FC Eindhoven. Ik hoop dat we betere tijden gaan meemaken. In het voetbal weet je het nooit, maar er speelt nu niets concreets. In de winter was dat wel.”

Foto: Rob Koppers