Na de overwinningen op Excelsior (0-3) en FC Volendam (3-0) lijkt NEC het lek weer boven te hebben en de weg in de goede richting te hebben ingeslagen. Toch komen de Nijmegenaren kort na het duel tegen de palingvissers met minder nieuws. De rode kaart van Philippe Sandler tegen Feyenoord in de beker (4-4, Feyenoord w.n.s.) werd eerst geseponeerd door de tuchtcommissie, maar de aanklager betaald voetbal gaat nu alsnog in beroep tegen die uitspraak. Dinsdagavond wordt de uitspraak bekend.

In de Kuip was NEC dichtbij een stunt, maar mede door de rode kaart voor Sandler na een handsbal trokken de Rotterdammers uiteindelijk toch aan het langste eind. Een dag later werd deze kaart voor de verdediger al geseponeerd, waardoor hij gewoon mee kon doen in het thuisduel tegen SC Cambuur (0-0).

De tuchtcommissie stelde eerder dat het niet kon bewijzen dat hij ‘bewust een doelpunt voorkwam op onreglementaire wijze.’ De aanklager gaat in beroep tegen die uitspraak van de tuchtcommissie. Bij een eventuele schorsing zou Sandler de aankomende duels met Ajax en FC Utrecht kunnen missen. Tegen Volendam speelde hij 71 minuten mee. Daarin was hij goed voor een assist bij het doelpunt van collega-verdediger Ivan Marquez.

Foto: Orange Pictures