Nadat Lasse Schöne woensdagmiddag zijn contract verlengde was al snel de vraag wie hem zullen volgen. Eerder deze week werd bekend dat technisch directeur Carlos Aalbers naast Schöne nog eens vier spelers een aanbieding heeft gedaan. Aalbers wil snel duidelijkheid van het viertal.

Souffian El Karouani, Ivan Marquez, Bart van Rooij en Dirk Proper. Het zijn vier basisspelers van NEC dit seizoen die beschikken over een aflopend contract. Voor de een is NEC al jaren de club naar zijn hart, de ander stal de harten van menig NEC-fan in amper een jaar tijd. Uiteindelijk hebben ze één ding gemeen: de supporters hopen ze ook volgend jaar in het balkenshirt te zien.

Complexe uitdaging

Maar dat is op dit moment allesbehalve zeker. Bart van Rooij en Ivan Marquez gaven in interviews al voor de zomer aan dat ze graag hun contract wilden verlengen, maar door de afwachtende houding van Ted van Leeuwen zit Aalbers nu met een complexe uitdaging. De spelers en hun zaakwaarnemers lezen en horen ook wat er over hen gezegd wordt. Vanuit allerlei hoeken wordt er inmiddels geïnformeerd bij de club.

Het eisenlijstje zal dus gegroeid zijn, terwijl een aanbod van andere clubs steeds verleidelijker kan worden. Aalbers wil voorkomen dat NEC in dezelfde situatie als een jaar geleden terecht komt, toen Cas Odenthal en Jonathan Okita de club aan het lijntje konden houden. “De spelers die vorige week een contractaanbieding hebben gekregen heb ik een deadline meegegeven. Ergens halverwege januari moeten we als club weten waar we aan toe zijn.”

Transfer

Dat heeft onder andere te maken met de transferwindow, die eind januari sluit. “Dan kunnen we zelf nog de afweging maken of we aan een speler willen verdienen in de vorm van geld of als speler.” Een winterse transfer is daarmee niet uitgesloten. Toch is Aalbers hoopvol. “De gesprekken met deze spelers waren positief. De bal ligt nu bij hen. Je kan niet van iedereen verwachten dat ze zo snel als Lasse deed met een tegenreactie komen.”

Foto’s: ForzaNEC.nl / Rob Koppers / Orange Pictures