Met Michael Higdon heeft Carlos Aalbers de topschutter van de Schotse competitie binnengehaald. De technisch directeur is echter nog niet klaar op de transfermarkt; hij zoekt nog altijd naar versterkingen op verschillende posities, meldt hij aan FOX Sports.
"Ik ga niet in op namen, maar we kunnen zeker nog een spits gebruiken”, aldus Aalbers. “Daarnaast zijn we wat dun bezet op de backs en zouden we graag nog een middenvelder halen die eventueel ook achter in het centrum kan spelen. Maar ja, budget he. Er zullen eerst weer mensen weg moeten gaan. Of ik tevreden ben met de selectie? Het kan altijd beter, je wilt altijd meer concurrentie en dergelijke. Maar we moeten roeien met de riemen die we hebben."
Ook de trainer van NEC, Alex Pastoor, ziet graag nog wat mensen kome. "Een aanvaller sowieso, ook links voorin zijn we nog niet sterk bezet. Rieks is vaak geblesseerd en dan hebben we daar Tutuarima nog. Die is jong en moet nog groeien. Higdon is nu onze enige spits. Achterin zie ik Leiwakabessy graag blijven. We kunnen daar iemand gebruiken, zeker nu Conboy geblesseerd is. Jeffrey doet het goed, is goed te coachen, ligt goed in de groep en is ervaren. Maar ja het moet natuurlijk ook kunnen.”
“Feit is wel dat ook Hemlein nog heel jong is, Tutuarima jong is, ik achter Bovenberg alleen een jonge IJslander als alternatief heb, buiten het feit dat ik kan schuiven met Breuer en Cmovs”, vervolgt de oefenmeester. “Kortom het is allemaal wat dun, maar dat is voetbal. Dat weet je. Nu hebben we bijvoorbeeld vandaag wel heel veel jeugd aan het werk kunnen zien in het laatste half uur. Het is goed dat die jongens ook kunnen ruiken aan het eerste."