Carlos Aalbers hoopt Dirk Proper en Elayis Tavsan langer in Nijmegen te houden. Dat geeft de technisch directeur aan bij De Gelderlander. Aalbers wil met beide spelers om de tafel gaan om hun contracten bij NEC te verlengen.

“We waren vlak voor het verstrijken van de transferdeadline akkoord met een buitenlandse club over een transfer van Elayis”, vertelt Aalbers. Naar verluidt had het Italiaanse Hellas Verona interesse in Tavsan. Of dat ook de club is waarmee NEC akkoord was is onduidelijk. “Hij zag daar zelf niet zijn toekomst liggen. Dat kan en dat mag, maar dan willen wij wel graag dat hij zijn contract met minimaal één jaar verlengt. Zo loopt hij na dit seizoen niet transfervrij de deur uit.”

Proper

De technisch directeur richt zich echter niet alleen op Tavsan. Aalbers wil ook graag met Proper om de tafel. De middenvelder groeide de afgelopen seizoenen uit tot een vaste waarde in het elftal van trainer Rogier Meijer. Dat leidde begin dit jaar tot een contractverlenging tot medio 2025. Ook bij Jong Oranje maakte Proper al furore. Afgelopen interlandperiode was hij al trefzeker tegen Moldavië. In zijn derde interland mocht de middenvelder zelfs de aanvoerdersband dragen. Daar wil Aalbers nu de vruchten van plukken.

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures