Carlos Aalbers is woensdagmorgen gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van NEC. De oud-speler van de Nijmeegse club volgt Ted van Leeuwen op. Aalbers komt over van AZ, waar hij hoofd scouting was. De nieuwe technisch directeur is blij om terug te zijn. “Ik wil met NEC de gloriedagen herbeleven”, zei hij op de speciaal voor zijn komst belegde persconferentie in het Goffertstadion.

De belangrijkste taak van een technisch directeur is het samenstellen van de selectie, weet ook Aalbers. “Er staat nu een prima selectie. Het is niet zo dat je met één nieuwe speler het linkerrijtje gaat halen. Maar je wil de selectie altijd verbeteren. We zijn nu op veertig procent van de competitie en staan negende. Dat is het linkerrijtje, dus heeft de selectie al laten zien dat ze daartoe in staat zijn. Het is een goed voetballend team, maar we hebben op bepaalde momenten niet kunnen killen. We hebben maar vier echte aanvallers in de selectie, dus daardoor kan je ook een bepaalde manier van voetbal niet spelen.”

Ook belangrijk zijn de aflopende contracten van verschillende spelers en van trainer Rogier Meijer. “Een technisch directeur hoeft niet per sé zijn eigen trainer mee te nemen. Een bepaalde situatie vraagt om een bepaalde trainer. Waar staat de club en waar willen we heen? Op dit moment constateer ik dat Rogier het goed doet. De aflopende contracten zijn wel een prioriteit op mijn to do-lijstje”, vertelt Aalbers. Ted van Leeuwen heeft al gesprekken gevoerd met onder andere Ivan Márquez. “Ted heeft inderdaad een aantal zaken besproken en voorgelegd. Hij heeft gesprekken gevoerd met een aantal spelers. De RvC heeft besloten dat de beslissing en uitkomst van die gesprekken op mijn bordje komen.”

Een uitgebreid interview met Aalbers verschijnt later deze week op deze website.

Foto: Rob Koppers