Carlos Aalbers is in zijn nopjes met de beslissing van Bart van Rooij om in Nijmegen te blijven. De technisch directeur moest even wachten, maar kreeg deze week dan toch het ja-woord van zijn rechtsback. Van Rooij gaat zijn contract verlengen tot de zomer van 2025.

“Het heeft een tijd geduurd, maar we hebben alles transparant kunnen bespreken met Bart”, zegt Aalbers donderdag op de website van de club. Hij toont zijn begrip voor het feit dat het antwoord van Van Rooij lang op zich liet wachten. “Spelers met deze kwaliteit en potentie zijn gevraagd in de markt en daarom was het voor Bart soms een achtbaan om tot een besluit te komen.”

Aalbers hield altijd hoop op een goede afloop. “In alle gesprekken kwam telkens terug dat hij het ook belangrijk vond dat hij iets voor NEC en het publiek terug wilde doen door de club niet transfervrij te verlaten. Dan ben je met recht een clubman”, aldus Aalbers.

Tweetal

Aalbers wacht nu nog op reacties van Souffian El Karouani en Iván Márquez. Dat tweetal kreeg in december tegelijkertijd met Van Rooij een aanbieding en heeft tot 1 april daar een antwoord op te geven. Aalbers gaf eerder tegenover deze website al aan pas maandag, na de wedstrijd tegen PSV, daarover te willen communiceren.

Foto: Rob Koppers