In de afgelopen transferwindow was het voor het eerst in jaren dat NEC een grote financiële klapper maakte met de verkoop van een speler. Ibrahim Cissoko verkaste voor drie miljoen euro naar het Franse Toulouse. Technisch directeur Carlos Aalbers is in gesprek met De Gelderlander trots over de gang van zaken rondom de verkoop van de jonge linksbuiten.

Cissoko werd de afgelopen twee seizoenen vooral gebruikt als invaller, maar werd uiteindelijk voor drie miljoen verkocht. Daarmee komt hij op plek drie van hoogste transferopbrengsten van NEC, achter Björn Vleminckx en Jasper Cillessen. Het toont aan hoe de markt de afgelopen jaren veranderd is, maar het is ook een knappe prestatie van de TD. “Als je mij zou vragen waar ik trots op ben, dan is dat hoe ik het spel heb gespeeld rondom de verkoop van Ibrahim. Er waren twee clubs serieus in hem geïnteresseerd en het openingsbod was de helft van het bedrag dat we voor hem hebben ontvangen.”

Het was voor vele supporters ook wel een onverwachte verkoop aangezien Cissoko nog geen onbetwiste basisspeler was. Het hoge bod kwam Aalbers wel goed uit. “We werden ook een beetje in de positie gebracht hem van de hand te doen, omdat hij zijn tot 2025 lopende contract niet wilde verlengen.” Cissoko kwam uiteindelijk tot 32 wedstrijden bij NEC, waarin hij drie keer wist te scoren.

Foto: Rob Koppers