Alex Pastoor leed zaterdagavond de zesde achtereenvolgende nederlaag met NEC in de Eredivisie (uit bij ADO Den Haag, 1-0). De 45-jarige trainer, die afgelopen zomer overkwam van Excelsior, staat echter niet ter discussie bij het bestuur van de Nijmeegse club.
”Nee, dat is niet zo bij NEC. Wat betreft hebben we dit al vaker meegemaakt”, vertelt technisch directeur Carlos Aalbers na afloop van de verloren wedstrijd tegenover Omroep Gelderland. ”NEC heeft alle vertrouwen in Alex Pastoor. NEC heeft alle vertrouwen in de spelersgroep. Uiteindelijk lijkt de beste beslissing hard werken en rustig blijven. Natuurlijk maak je je zorgen als je zo’n reeks hebt, waarin je geen punten pakt.”
Aan de vooravond van de huidige jaargang blies zowel Aalbers als Pastoor hoog van de toren. Beiden stelden NEC als doel een plaats in het linkerrijtje af te dwingen. ”Dat is wel heel moeilijk om te realiseren. Crisis is een mooi woord, dat is wat iedereen graag wil horen. Maar dat laat ik aan jullie”, besluit Aalbers.