De maand januari zit er weer op en daarmee is ook de winterse transferperiode ten einde. Bij NEC was het de hele maand relatief rustig. Anthony Musaba keerde terug en Mikkel Duelund vertrok. Ook was er wat vooruitgang in de zaak van de aflopende contracten: Dirk Proper verlengde zijn contract bij NEC. Technisch directeur Carlos Aalbers is er maar druk mee. In de Jarda Podcast vertelt hij over de gebeurtenissen van afgelopen maand.

Het was voor de 58-jarige technisch directeur van NEC geen drukke transferperiode. “Wij wilden graag de posities dubbel bezet hebben en dan graag een ander profiel dan dat wel al hadden. Met de snelheid en diepte in het spel van Anthony is dat precies wat we erbij wilden hebben.”

Ook vertrok er maar één speler uit Nijmegen. Duelund kwam te weinig aan spelen toe en wilde terug naar Denemarken. NEC stelde zich coulant op en liet de Deen gaan. Een vervanger kwam er, ondanks de vele vragen van supporters, niet. “Als je kijkt naar Mikkel, buiten de laatste drie wedstrijden door de schorsing van Oussama Tannane, dan heeft hij na het begin van het seizoen amper meer gespeeld. Een paar korte invalbeurten maar in ieder geval geen basisplaatsen meer. Dat kunnen wij nu opvangen met andere spelers en dat geeft hen ook weer meer perspectief. Op links ontwikkelt Ibrahim Cissoko zich bijvoorbeeld erg goed, dus door het vertrek van Duelund krijgen dat soort jongens meer minuten.”

Op het gebied van transfers was het verder rustig in de keizerstad. “Er is wel bij ons geïnformeerd naar bepaalde spelers, maar één keer werd het concreet. Een Nederlandse club wilde een speler van ons overnemen. Met onze ambities en met de prijs die zij wilden betalen voor de speler hebben wij aangegeven dat wij niet aan hen wilden verkopen. Voor een gigantisch bedrag ga je daarover nadenken, maar dat was dit bod zeker niet. Wij willen de concurrentie niet versterken.”

Aflopende contracten

Het echte werk voor Aalbers zit hem in de contractsituaties van de NEC’ers. Door verlengingen van Lasse Schöne en Dirk Proper zijn de eerste stappen gezet, maar ook de contracten van Bart van Rooij, Souffian El Karouani en natuurlijk Iván Márquez lopen af. “Die gesprekken lopen nog. Er is afgesproken dat we dat na 1 februari weer op zouden pakken, dus dat staat komende week op het programma. Dan gaan we kijken of we tot elkaar kunnen komen.” Eerder liet Aalbers al weten halverwege januari duidelijkheid te willen hebben van de desbetreffende spelers met aflopende contracten. In die deadline lijkt nog wat rek te zitten. “Het liefst had ik die duidelijkheid nog voor de herstart van de competitie. Wij hebben in december aanbiedingen gedaan en pakken daarmee het initiatief, maar liefde moet wel van twee kanten komen”, aldus de technisch directeur.

Ook Rogier Meijer heeft een aflopend contract in Nijmegen. “Wilco (van Schaik, red), Rogier en ik hebben in januari een gesprekje gehad. Ik was toen net in dienst en dan moet je nog even aan elkaar wennen. Hoe kunnen we elkaar helpen? De toekomst was een ander punt. Toen hebben we afgesproken dat we in februari daar een nieuw gesprek voor zouden plannen. Daar hebben we het in alle openheid over gehad”, eindigt Aalbers.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Jarda Podcast!

Foto’s: Rob Koppers