Afgelopen weekend ging NEC met 2-0 onderuit in de eerste competitiewedstrijd van 2013. Roda JC was in Kerkrade te sterk voor de Nijmegenaren. Ook in de laatste wedstrijd van 2012, die tegen ADO Den Haag werd gespeeld, verloor NEC. Van paniek is volgens technisch directeur Carlos Aalbers nog geen sprake.
"We hebben een prima seizoenshelft achter de rug die werd afgesloten met een zevende plaats”, zegt Aalbers in gesprek met Voetbalzone.nl. “Dat we de laatste twee wedstrijden hebben verloren vind ik niet zorgwekkend. Natuurlijk moeten we komend weekend van FC Groningen winnen om in de race te blijven, omdat de subtop erg breed is en veel ploegen aan de deur kloppen. Waaronder Groningen.”
Op dit moment staat NEC op de achtste plaats en dat is op basis van de financiën een zeer goede positie. "Wanneer je naar onze begroting kijkt dan zou NEC rond de twaalfde plaats moeten staan in de Eredivisie. In dat opzicht zou je dus kunnen zeggen dat we boven onze stand leven, maar dat is enkel gebaseerd op budgettaire feiten. We hebben een selectie die progressie blijft boeken.” 
“Dat is te danken aan ons goede scoutingapparaat en vervolgens de ontwikkeling die de spelers doormaken onder begeleiding van onze technische staf. Daarom is het halen van de play-offs dit seizoen een reële doelstelling.” Het behalen van Europees voetbal is voor Aalbers geen must. "Dat zou een lekker toetje zijn, maar daar staren we ons niet blind op."