NEC neemt per direct afscheid van technisch directeur Carlos Aalbers. Dit heeft de club vrijdagavond bevestigd. Eerder deze week werd bekend dat de plotselinge terugkeer van Aalbers bij NEC voor interne onrust zorgde. Voor de td is er een onwerkbare situatie ontstaan.
Voorzitter van de Raad van Commissarissen Ton van Gaalen over het vertrek van Aalbers: "Na een snelle terugkeer van een tijdelijke overbelasting bleek dat er gedurende deze periode een verschil van inzicht is ontstaan tussen NEC en Carlos Aalbers. Ondanks de goede prestaties de afgelopen jaren waren deze niet overbrugbaar en is besloten afscheid van elkaar te nemen. Ondanks dat we afscheid van elkaar nemen is en blijft er vanuit NEC veel respect voor Carlos als mens en collega. Wij wensen hem al het beste voor de toekomst toe."
Aalbers was sinds het seizoen 2007/2008 technisch directeur bij NEC en verdiende miljoenen voor de club met de transfers van onder andere Björn Vleminckx, Jasper Cillessen en Bram Nuytinck. Begin augustus meldde Aalbers zich ziek omdat hij overwerkt was geraakt. Een snelle terugkeer zou niet waarschijnlijk zijn.
Edo Ophof werd hierna door de club aangesteld als ad-interim technisch directeur. Hij ontsloeg de falende Alex Pastoor als trainer en haalde Anton Janssen terug op het oude nest. Met hulp van de investeerders werden Marnick Vermijl, Samuel Stefanik en Jakob Jantscher binnengehaald.
Afgelopen zondag werd na de wedstrijd tegen Feyenoord bekend dat Aalbers per direct zou terugkeren op zijn post. Er bleek echter een groot verschil van inzicht te zijn met de clubleiding. Maandagavond was er een crisisberaad bij de club. Vrijdag werd er dus door beide partijen besloten om met elkaar te breken.