NEC huurt Brayann Pereira komend seizoen van AJ Auxerre. De 20-jarige rechtsback wordt voor één seizoen gehuurd, waarbij een koopoptie is bedongen. Met de komst van de Franse verdediger is de positie rechtsachterin dubbel bezet.

Pereira is een jeugdproduct van RC Lens, waar hij begin 2022 zijn profdebuut maakte. Vorige zomer maakte hij de transfer naar AJ Auxerre. Afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan Bourg-en-Bresse, gedegradeerd naar het Franse vierde niveau.

Carlos Aalbers is blij met de komst van Pereira: “Brayann is een welkome versterking voor onze selectie. Met zijn snelheid, power en voorzet past hij goed in ons spel. Het feit dat hij meer dan dertig interlands in de leeftijd van O16 tot en met O20 van de Franse nationale jeugdteams heeft gespeeld en onlangs nog basisspeler was op het WK O20 in Argentinië zegt genoeg. Daarnaast hebben we nu een dubbele bezetting op de positie van rechtsachter, wat de concurrentie en de kwaliteit binnen het team zal bevorderen.”

“Ik ben blij om in Nijmegen te zijn en dat de transfer is afgerond. De komende maanden wil ik me verder ontwikkelen bij N.E.C. en mooie stappen zetten met de club. Ik kan niet wachten om te beginnen”, vertelt de nieuweling op de clubwebsite van NEC.

Foto: NEC Nijmegen