NEC heeft de komst van Koki Ogawa officieel bekendgemaakt. De 25-jarige spits komt over van het Japanse Yokohama FC. Het gaat om een huurdeal, met een optie tot koop.

Koki Ogawa is een éénvoudig Japans international. Daarin scoorde hij gelijk een hattrick. Hij staat op 56 wedstrijden voor Yokohama FC, waarin hij 32 keer scoorde. Met deze club promoveerde hij van het tweede niveau in Japan naar de J-League. Op het hoogste niveau van het land speelde hij vijftien wedstrijden en daarin maakte hij zes doelpunten.

De 25-jarige spits is blij om volgend seizoen voor NEC in de Eredivisie te mogen spelen, vertelt hij op de Nijmeegse clubwebsite. “Ik kan niet wachten om te mogen spelen in het shirt van NEC. De afgelopen jaren heb ik veel geïnvesteerd in een stap naar een grote Europese competitie. Ik ben blij met de kans die NEC mij biedt. De verhalen die ik heb gehoord over de supporters en de sfeer zijn goed. Ik kijk er naar uit om mezelf hier te bewijzen.”

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van de spits en spreekt zijn vertrouwen uit in de Japanner. “We hebben het spel van Koki de afgelopen maanden aandachtig gevolgd en zien in hem een belangrijke aanwinst. Het gaat niet alleen om zijn bijdrage om doelpunten te maken. Ook in het aanspeelbaar zijn en de inzet voor het team.” 

Foto: NEC Nijmegen