De komst van proefspeler Abdisalam Ibrahim is een uitvloeisel van de goede banden die NEC inmiddels heeft opgebouwd met Manchester City.
"We hebben een goed contact opgebouwd met Manchester City de afgelopen periode", verklaart Carlos Aalbers, de technisch directeur van NEC. "Vandaar ook de komst van deze speler. Dat is goed voor ons om dadelijk van dit soort talenten te kunnen profiteren. Zij hebben een iets bredere selectie dan wij. Maar ook elders moeten we kijken wat er beschikbaar komt."
"Onze basis staat, maar we zijn bij schorsingen en blessures kwetsbaar. En we willen de concurrentie ook opvoeren, iedere positie moet dubbel bezet zijn. De komende weken worden de spelers verdeeld. Het is helemaal rustig rond onze spelers, dat vind ik ook niet erg."
"We hebben nog geen doelstelling geformuleerd, omdat er nog veel kan gebeuren de komende maand. Dat doen we pas op 1 september. Ook andere clubs zijn zoekende, ook omdat veel clubs het financieel moeilijk hebben. Maar onze basis is prima, alleen te smal om daar een heel jaar op te kunnen bouwen."
Bron: Omroep Gelderland