Anthony Musaba keert terug bij NEC. De 22-jarige buitenspeler komt op huurbasis over van AS Monaco. Voor technisch directeur Carlos Aalbers is het zijn eerste transfer sinds zijn terugkeer bij de Nijmeegse club. “We zijn blij dat Musaba terug is in Nijmegen.”

Het was al langere tijd duidelijk dat NEC zocht naar een buitenspeler met diepgang. Aalbers komt in die zoektocht nu uit bij een oude bekende. “Er waren daarbij twee belangrijke vereisten: de speler moet diepgang hebben en zich snel kunnen aanpassen, omdat we met zes wedstrijden in de maand januari direct aan de bak kunnen. Anthony komt terug in een vertrouwde omgeving. Hij kent de club en diverse medespelers, wat goed is voor het team.”

Ook de hoofdrolspeler zelf is blij om weer op het oude vertrouwde nest te zijn. Na mindere periodes bij AS Monaco, SC Heerenveen en FC Metz hoopt hij in Nijmegen weer zijn goede vorm te vinden. Eerder speelde hij met NEC in de Keuken Kampioen Divisie, maar nu wil hij het op een niveau hoger ook in het rood-groen-zwart laten zien. “Ik ben ontzettend blij om het komende halfjaar weer bij NEC te mogen spelen. Na de gesprekken die ik met de club heb gevoerd was ik er dan ook snel uit. Daarnaast heb ik altijd gezegd dat ik graag met NEC in de Eredivisie wilde spelen.”

“Ik ben in Nijmegen geboren en in Beuningen – onder de rook van de stad – opgegroeid, dan maakt het me als mens en als speler trots dat ik het komende halfjaar het NEC-shirt weer aan mag trekken. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen en de supporters te begroeten in het Goffertstadion”, vertelt Musaba op de website van de club.

Foto: NEC Nijmegen