De transfermarkt voor de Nederlandse clubs zit er op. Technisch directeur Carlos Aalbers heeft maar liefst twaalf spelers weten te halen. Ondanks dat er geen spelers meer gekocht of gehuurd kunnen worden, kan er nog wel gewinkeld worden in het magazijn van de transfervrije spelers. Wellicht zitten er nog wat interessante opties bij voor de Nijmegenaren?

Keepers

Onder de lat is Jasper Cillessen de onbetwiste nummer één. Achter hem zitten Robin Roefs, die zijn contract recent tot medio 2028 verlengd heeft, en Rijk Janse. Twee keepers die nog niet veel ervaring hebben in het hoogste niveau. Bij FC Transfervrij zijn er een aantal opties als het gaat om ervaring. Nick Marsman is één van die opties. De 32-jarige zit momenteel zonder club nadat zijn contract bij Inter Miami werd ontbonden. Ook werden de contracten niet verlengd bij Robbin Ruiter en Xavier Mous.

Verdedigers

De wens van Rogier Meijer was nog een extra centrale verdediger toe te voegen aan de selectie. Echter was dat niet meer gelukt voor de deadline. Een defensieve kracht die nog geen club heeft is Joost van Aken. Afgelopen seizoen heeft hij bij SC Heerenveen afscheid genomen, nadat hij in maart een zware knieblessure opliep. Misschien is een ervaren verdediger ook nog welkom in de groep van Meijer. Marvin Zeegelaar, oude bekende van Bram Nuytinck, heeft namelijk de deur bij Udinese dicht getrokken. Zal er in Nijmegen een reünie plaats vinden tussen de twee?

Achterin lijkt NEC het dunst bezet te zijn, maar daar kan een transfervrije speler nog verandering in brengen. Oude bekende Terry Lartey Sanniez zit momenteel nog zonder werkgever en kent de Nijmeegse club natuurlijk goed. Daarnaast is de verdediger geliefd bij het publiek in De Goffert.

Middenveld

Ook op middenveld lopen er een aantal ervaren spelers rond die de Eredivisie goed kennen. Om maar te beginnen bij Nasser El Khayati. De 34-jarige Rotterdammer speelde tussen 2017 en 2019 bij ADO Den Haag. In 93 wedstrijden bij de Hagenezen scoorde hij 38 keer en gaf 25 assists.

Een andere ervaren rot is Ben Rienstra. De 33-jarige middenvelder heeft al meer dan 300 duels achter zijn naam zijn in de Eredivisie. Na SC Cambuur houdt hij nu zijn conditie op peil bij DETO. Net als Rienstra is ook Jorrit Hendrix nog zoekende naar een club. En wie durft er nog te werken met ex-PSV talent Mohamed Ihattaren? De aanvallende middenvelder leek eerder deze zomer een overstap te maken naar het Turkse Samsunspor, maar dat ging niet door vanwege extra eisen van het 21-jarige talent.

Aanvallers

In deze linie is er genoeg kwaliteit gratis op te pikken. Jean-Paul Boëtius is één van de spelers. De Rotterdammer kwam afgelopen seizoen uit voor Hertha BSC. De aanvaller annex middenvelder kon door een degradatieclausule transfervrij vertrekken bij de club uit Berlijn. Ook Anwar El Ghazi is ineens transfervrij. Bij PSV was de vleugelaanvaller overbodig door de komst van Hirving Lozano en dus mag hij opzoek gaan naar een nieuwe club. In 33 wedstrijden voor de Eindhovenaren scoorde hij negen keer en was hij goed voor twee assists.

Daarnaast heeft Oussama idrissi nog geen nieuwe club gevonden. De buitenspeler werd vorig seizoen nog kampioen met Feyenoord, maar na een zomer zonder transfer werd zijn contract bij Sevilla verscheurd. Hierdoor kan de Marokkaanse linksbuiten zoeken naar een nieuwe club.

Andere aanvallers die momenteel zonder club zitten zijn Amin Younes, Brandley Kuwas en Elvis Manu.

Foto: Rob Koppers