Carlos Aalbers is teleurgesteld in de huidige stand van zaken bij NEC. De technisch directeur ziet zijn eigen aankopen vooralsnog tegenvallen, evenals de resultaten die worden geboekt. Aalbers durft niet uit te zeggen of dit NEC voor de play-offs om Europees voetbal kan spelen, maar geeft het vertrouwen in trainer Rogier Meijer in ieder geval niet op.

Na de slechte seizoensstart zijn een hoop ogen gericht op de technisch directeur van NEC. Aalbers is sinds afgelopen winter verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van de Nijmegenaren en ziet dat zijn aankopen deze zomer nog niet leveren op het veld. Reden tot paniek is er echter nog niet, aldus Aalbers. “Ik denk nog steeds dat deze selectie beter is dan die vorig seizoen”, laat hij optekenen in De Gelderlander. De matige optredens van zijn aanwinsten rekent Aalbers zichzelf aan. “Als het merendeel door de ondergrens zakt, moet ik ook kritisch naar mezelf kijken.”

Vertrouwen in Meijer

Na de tweede nederlaag van het seizoen trokken enkele tientallen supporters vrijdagavond naar De Goffert. Hier werden Lasse Schöne, Bram Nuytinck en Aalbers gevraagd naar de huidige stand van zaken binnen de club. Ook de positie van hoofdtrainer Rogier Meijer kwam voorbij. Al sinds de eindfase van vorig seizoen vallen de resultaten van NEC tegen en het chagrijn rondom Meijer neemt alsmaar toe. Aalbers denkt echter niet na over het vervangen van de hoofdcoach. “Ik heb er vertrouwen in dat we onder Rogier het tij kunnen keren”, waarna de technisch directeur de supporters vooral maant tot kalmte. “Paniek is nooit een goede raadgever. De wedstrijd tegen Heracles was al een forse verbetering ten opzichte van het duel met Excelsior, maar het voetbal is nog niet goed genoeg”. Aalbers weet wel wat de fans van NEC kunnen gebruiken. “Winnen tegen RKC is het beste medicijn.”

Ambities

Na het binnenhalen van grote namen in de afgelopen jaren, zoals Jasper Cillessen, Schöne en Nuytinck, werd rondom NEC gehoopt op een nieuwe glorietijd, mogelijk met Europees voetbal. In haast iedere vindbare voorspelling voor het huidige seizoen stond NEC in het linkerrijtje. De slechte seizoensstart doet mensen nu afvragen of NEC wel zo goed is als gedacht. Aalbers probeert de verwachtingen rondom zijn club te temperen. “Het valt nu nog niet te zeggen of we dit seizoen in staat moeten worden geacht om in de top acht te eindigen”. Aalbers wijst naar 1 september, de dag na het sluiten van de transfermarkt. Het resultaat in de volgende twee wedstrijden en het verloop van de transferperiode moet meer duidelijkheid scheppen. “Wellicht moeten we dan onze ambitie bijstellen. In dat geval moeten we een eerlijk verhaal ophangen.”

Foto: Rob Koppers