NEC heeft geen geld om een vervanger voor Saidi Ntibazonkiza te halen. Dat zegt technisch directeur Carlos Aalbers tegenover ForzaNEC. ”De kans dat hij echter terugkeert is heel klein. Er is toch heel veel gebeurd.”
Aalbers en Ron de Groot verbleven afgelopen weekend in Denemarken om een speler te bekijken. Op korte termijn hoeft geen nieuwe speler te worden verwacht. Aalbers: ”We kijken voor in de toekomst, niet voor deze transferperiode.”
 
De technisch directeur hoopt nog steeds dat Jhonny van Beukering een nieuwe club vindt. ”Voor ons is dat beter, maar voor Van Beukering zelf ook. Hij wil ook gewoon wekelijks voetballen.” Aalbers geeft toe dat de vraagprijs van 450.000 euro een openingsbod is. ”Het is een bod om de onderhandelingen mee te openen.” Aan het eind van de transferperiode veranderen vraag en aanbod en zal de vraagprijs kunnen zakken.
 
Er kan dus wel degelijk onderhandeld worden over de transfersom. Tot dusver hebben ADO Den Haag, De Graafschap en Swansea City zich daadwerkelijk gemeld bij NEC.