NEC is na een prima seizoensstart ver weggezakt op de ranglijst van de Eredivisie. Het elftal van Alex Pastoor verloor de laatste drie competitiewedstrijden van respectievelijk De Graafschap (1-0), NAC Breda (1-2) en RKC Waalwijk (2-0) en bezet zodoende een veertiende plaats.
”Toch raken we hier zeker niet van in de war”, vertelt technisch directeur Carlos Aalbers deze week in Voetbal International. ”Afgelopen zomer heeft de selectie veel mutaties ondergaan. Het smeden van een team heeft tijd nodig, vaak meer dan je hoopt en denkt.”
Nadat de maand september teleurstellend verliep met drie verlijspartijen en een moeizame zege in de KNVB-beker op eerstedivisionist Fortuna Sittard (2-4 na verlenging), hoopt NEC zich in oktober, wanneer duels met PSV, Vitesse, ADO Den Haag, FC Volendam (beker) en FC Utrecht op het programma staan, te herpakken. ”Dat zijn clubs van een ander kaliber, maar wel weer met voldoende mogelijkheden voor ons”, meent Aalbers. ”Er zit genoeg kwaliteit in onze selectie, dat gevoel hebben we allemaal. Ik merk dat veel spelers erop gebrand zijn wat recht te zetten.”