Het seizoen van NEC is nog niet ten einde, maar het lijkt erop dat de ploeg uit Nijmegen nergens meer voor speelt. Tijd voor technisch directeur Carlos Aalbers om terug te blikken op het seizoen. "Na de transferwindow op 1 februari was ik een blij man met alle spelers die we binnen hadden gehaald”, aldus Aalbers tegenover Omroep Gelderland. Eind januari stelde Aalbers de doelstelling bij, de play-offs moesten worden gehaald. “We hadden de ambitie om de play-offs te halen en van een acht naar een negen te gaan. Als je naar het realisme van vandaag kijkt, wordt het een zes."
Aalbers vindt het tijd voor versterking. Op korte termijn zou er zaken moeten worden gedaan. "We zoeken vooral doelpunten. We proberen op dit moment een aantal spelers vast te leggen en zijn bezig om wat puntjes op de i te zetten." Het lijkt erop dat NEC naast Rémy Amieux, die zijn contract niet wil verlengen, ook afscheid gaat nemen van Nathaniël Will. NEC laat de rechtsback naar alle waarschijnlijkheid gaan. Nick van der Velden en Leroy George zitten nog in de wachtkamer.
De laatste jaren heeft NEC veel geld ontvangen met de verkoop van spelers als Nuytinck, Cillessen en Vleminckx. Dit geld mag echter nooit worden geherinvesteerd, wat leidt tot frustratie bij de technisch directeur. "Dat is bij tijd en wijle wel frustrerend. Toen ik zes jaar geleden begon, had ik een plan in gedachten om spelers te ontwikkelen en te verkopen, maar dan weer herinvesteren om volgende stappen te maken. Gezien het financiële plaatje van de club is dat niet gelukt. Maar je moet je daar bij neerleggen, omdat de continuïteit het belangrijkste is."