Jasper Cillessen vertengenwoordigt ook dit seizoen hoogstwaarschijnlijk te clubkleuren van NEC, omdat Ajax, dat geïnteresseerd was in de geboren Groesbeker, de vraagprijs van zes miljoen euro voor de doelman ‘absurd hoog’ noemt. NEC-technisch directeur Carlos Aalbers meent dat de 22-jarige Cillessen dit bedrag wel degelijk waard is.
”Hij heeft ontzettend veel doorgroeimogelijkheden, is nadrukkelijk in beeld in het Nederlands team en er zijn straks ook grote doorverkoopmogelijkheden”, verklaart de beleidsbepaler. ”Daarop is onze vraagprijs gebaseerd.”
Aalbers sluit een transfer van de sluitpost naar Amsterdam nog niet helemaal uit. ”In de voetbalwereld kan het elke dag anders zijn”, zegt hij in de Gelderlander. ”Wij wachten wel af. De kaders waarbinnen NEC wil onderhandelen, zijn Ajax bekend. Het gaat hier om een serieuze zaak. Een groot talent. Daar hangt een prijskaartje aan.”
Ajax had 1,7 miljoen euro over voor Cillessen, die in de hoofdstad met Kenneth Vermeer zou moeten gaan strijden om een plekje onder de lat. NEC veegde dit bod echter resoluut van tafel. Het contract van de doelwachter loopt in Nijmegen door tot de zomer van 2013.