NEC heeft de gewenste centrale verdediger gevonden in de 22-jarige Deen Mathias Ross. Er is geen optie tot koop bedongen.

Ross is geboren in Aalborg en kwam in de jeugd uit voor Aalborg BK en maakte zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen jaar verdiende hij een transfer naar Galatasaray, met deze transfer ging zo’n 1,75 miljoen euro gemoeid.

Technisch directeur Carlos Aalbers is verheugd met de komst van Ross: “Het is geen geheim dat de verdedigingslinie op dit moment onze prioriteit heeft. Mathias is een veelbelovende speler die de afgelopen seizoenen op een hoog niveau actief is geweest. Bovenal vielen zijn prestaties bij Aalborg BK op en dat is ook de periode waar wij hem van kennen. We zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle toevoeging is aan onze selectie.”  

“Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. De gesprekken met de club waren prettig en er is een duidelijke visie. Daarnaast is er een goede mix tussen ervaren spelers en jonge talenten. Ik kijk uit naar een mooie periode bij de club”, vertelt de Deen op de clubwebsite van NEC.

Foto: NEC Nijmegen