Technisch directeur Carlos Aalbers oogde vrijdagmiddag tijdens de persconferentie tevreden met de komst van een drietal nieuwe spelers. Tobias Haitz, Dennis Gentenaar en Alireza Jahanbakhsh verbonden zich aan de Nijmeegse club.
Tegenover ForzaNEC.nl legde Aalbers onder andere uit hoe hij Jahanbakhsh op het spoor is gekomen. “Vorig jaar oktober heb ik een internationaal onder-19 toernooi bezocht, samen met scouts van bijvoorbeeld Dortmund, AZ en Borussia Mönchengladbach. Later sloten er nog meer scouts aan. Al snel viel mijn oog op Alireza. Hij heeft dynamiek, snelheid en kan een man voorbijspelen en een voorzet geven. Vanaf die tijd ben ik hem gaan volgen.”
“Enkele maanden geleden is Henk Grim (scout bij NEC, red) wezen kijken bij een onder-23 toernooi. Alireza is pas negentien en bij Iran onder-23 heeft hij onder andere tegen Turkije gespeeld. Dat soort teams hebben fysiek sterke spelers.” Aalbers weerlegt het idee dat de competitie in Iran van een laag niveau is. “Je moet niet denken dat de Iraanse competitie heel slecht is, want dat is absoluut niet zo. Iran is in Azië op het gebied van voetbal het vierde land op de ranglijst, dus het is een behoorlijke competitie en zeker voor iemand van negentien jaar.” NEC heeft voor de Iraanse vleugelspeler een transferbedrag moeten betalen. “Bij NEC hebben we een investeringsfonds, van daaruit is dat betaald.”
Een andere speler die bij veel supporters nog onbekend is, is Tobias Kaitz, die door Aalbers werd voorgesteld. “Tobias is een linksbenige centrale verdediger. In noodgevallen zou hij ook op de linksbackpositie terechtkunnen. Hij heeft de afgelopen jaren de opleiding van Leverkusen doorlopen. Zijn wedstrijden speelde hij bij Leverkusen onder-23 en trainde regelmatig mee met het eerste elftal. Hij kon bij Leverkusen blijven, maar hij wilde liever de volgende stap maken. Er was interesse uit Nederland, maar ook uit de 2. Bundesliga. Zijn gevoel bij NEC was het best, waardoor we er met hem uit zijn gekomen.”
Voor veel supporters betekent het veel dat Dennis Gentenaar bij NEC terugkeert. De doelman kwam eerder al tien jaar uit voor de Nijmeegse club en is geboren en getogen Nijmegenaar. “Dennis is bekend bij de club. Het mooie vind ik eraan dat Dennis hier begonnen is en in de tussentijd een mooie carrière heeft gehad. Nu wil hij dat graag hier afsluiten, dat zegt wel iets over Dennis en de club. Hij is een echte clubman en past goed in het profiel van de club.”
Aalbers zit na het halen van het drietal nog niet stil, hij wil meer versterkingen halen, waarbij hij vooral mikt op een spits. “We willen er nog enkele spelers bij halen. De prioriteit ligt bij het halen van een spits, specifiek gezien een aanspeelpunt. Het probleem is dat een hele hoop clubs naar zo’n type spits op zoek zijn en met een lege portemonnee is het voor ons nog lastiger.”
Een ding dat zeker is, is dat Frank Demouge niet zal terugkeren bij NEC. “Frank heeft wel op onze lijst gestaan. Afgelopen winter ben ik al met hem in gesprek geweest, maar Frank wilde toen al niet bij NEC terugkeren. In de tussentijd kwamen er signalen vanuit de bijvoorbeeld de media dat er misschien weer een kans was. Een week of drie geleden heeft zijn zaakwaarnemer mij verteld dat ik er beter een streep doorheen kon zetten.”