NEC-doelman Jasper Cillessen staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, dat zelfs al een officieel bod uitbracht op de 22-jarige Groesbeker. Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmeegse club, staat open voor een transfer van de jongeling, mits de Amsterdammers aan de vraagprijs voldoen.
“NEC staat voor presteren en ontwikkelen”, aldus de beleidsbepaler tegen Omroep Gelderland. “Als aan Cilissen economisch het juiste prijskaartje hangt, is het geen dilemma voor ons.” Aalbers wilde niet kwijt hoeveel Cillessen moet kosten. “Het is volgens mij een keeper die goed bij Ajax past zoals zij willen spelen. Hij heeft zich natuurlijk stormachtig ontwikkeld. Verrassend vind ik dit dus niet.”
Mocht Cillessen NEC nog voor het sluiten van de transfermarkt verlaten, dan lijkt tweede keus Gábor Babos de voor de hand liggende opvolger van het talent. De 36-jarige Babos, die sinds de jaargang 2005/2006 op de loonlijst staat in Gelderland, werd vorig seizoen uit de basis verdreven door zijn vijftien jaar jongere collega. “Babos is uitermate fit en wil nog een keer laten zien wie hij is”, sluit Aalbers af.