NEC-trainer Alex Pastoor kan voorlopig nog niet beschikken over Zoltán Szélesi. De Hongaarse middenvelder heeft een succesvolle trainingsstage achter de rug in Nijmegen en kan bij NEC komen voetballen, maar zijn ex-club Olympiakos Volos weigert vooralsnog om de documenten die nodig zijn om de transfer af te ronden aan de FIFA te overhandigen. De Nijmeegse club baalt van de Grieken.
”Het is als met de euro”, vertelt technisch directeur Carlos Aalbers aan de Gelderlander. ”Ze komen de afspraken niet na. Voor ons is het vervelend. Deze transfer had binnen enkele dagen beklonken moeten zijn. Nu gaat er zomaar een week overheen”, vervolgt de beleidsbepaler van de Nijmegenaren, die al diverse malen telefonisch contact heeft gehad met zowel de FIFA als Olympiakos Volos.
Ook is de zaakwaarnemer van Szélesi in gesprek met de Griekse club, maar Aalbers verwacht niet dat de 29-jarige Hongaar komend weekend al speelgerechtigd is voor NEC. ”Het is wachten, wachten, wachten. De derby tegen Vitesse is in principe onhaalbaar. Tenzij alles ineens in een stroomversnelling terecht komt. Maar daarvan gaan wij niet uit.”
Bron: Voetbalzone