NEC O21 is niet goed begonnen aan 2023. Tegen de leeftijdsgenoten van Cambuur werd het 3-0 voor de Friezen. NEC O18 won wel. Ook daar was de uitslag 3-0, maar dan in het voordeel van de thuisspelende Nijmegenaren.

Cambuur O21 promoveerde in de winter samen met Heerenveen naar Divisie 2, de competitie van NEC O21. Het goede gevoel heerste dan ook bij NEC. De laatste wedstrijd van 2022 werd namelijk nog knap gewonnen van FC Den Bosch O21, de ploeg die uiteindelijk kampioen werd. De eerste helft in Leeuwarden ging nog gelijk op, maar in het tweede bedrijf liep Cambuur weg bij NEC. Na een uur spelen was het Tom van der Werff die voor de 1-0 aantekende. In de laatste tien minuten van het duel werd het nog 3-0, door goals van Marcel Schaapman en Yannick Hettinga.

De ploeg van Mark Otten zal snel de rug moeten rechten, want volgende week staat meteen weer een moeilijke tegenstander op het programma. Dan komt Willem II O21 op bezoek komt bij De Eendracht. Willem II verloor ook haar eerste wedstrijd na de winterstop tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse.

Teamprestatie NEC O18

NEC O18 is wel goed begonnen aan het nieuwe seizoen. FC Emmen werd thuis op De Eendracht met 3-0 opzij gezet. In het begin had NEC moeite met de opbouw van de Emmenaren, maar na een paar kleine aanpassingen ging het beter lopen. Meer druk vooruit op de opbouw van Emmen resulteerde in voldoende kansen en de 1-0 van Dion Markx. Maar na een spannende slotfase viel ook hier de beslissing pas laat. In de 86e minuut was het Bo Geurts die de wedstrijd definitief in het slot gooide en dat was helemaal het geval na de 3-0 van Orion Nettl.

Een echte teamprestatie van de O18, waar een tegenvaller het uitvallen van Giorgio Ghiani was. Hij liep voor de tweede keer in korte tijd een blessure op. Ondanks dat was het uiteindelijk een mooie middag voor NEC.

Overige uitslagen

Roda JC O16 – NEC O16: 4-0
NEC O14 – Go Ahead Eagles O14: 0-2
Roda JC O13 – NEC O13: 2-3