In de 100e Jarda Podcast werd er gebeld met de man naar wie de podcast is vernoemd: Jarda Simr. Simr scoorde niet alleen een historisch doelpunt tegen RKC, maar was ook een keer tegen Vitesse trefzeker.

”Ik weet eigenlijk niet hoe hij er in ging, haha. Het was een vrije trap die door de muur heen ging. (…) Ronald Koeman was toen trainer van Vitesse, toen hij trainer van Barcelona werd zei ik de hele tijd ‘ik heb tegen hem gescoord’.” De derby live volgen gaat niet lukken voor de Tsjech. “Ja, waar moet ik dat volgen? Ze zenden het hier niet uit. Ik volg het altijd via Facebook en via Livescore kan ik het ook volgen.” Jarda wordt ook om een voorspelling gevraagd. “Ik hoop natuurlijk dat NEC wint, 0-1 door een gelukkige vrije trap”, grapt Simr. Zijn goal kan je hieronder bekijken.

Dat de derby minder leeft bevestigen ook de mannen achter de microfoons. Chiron Rengers: “Ik heb er helemaal geen zin in. Niemand mag er heen, je gaat toch maar achter de tv zitten en je weet zeker dat je een pot met kutvoetbal te zien krijgt waar je bang van wordt. Wij gaan het spel niet maken en Vitesse gaat dat ook niet doen. En als ze dan op voorsprong komen, gaan ze het weer helemaal afbreken net zoals ze dat hier in de Goffert deden.” De andere mannen proberen het nog positief in te zien. “Meestal verlies je niet twee keer van Vitesse in één seizoen,” stelt Jeroen Rengers. “Wij zijn in uitwedstrijden toch ook ijzersterk?” voegt Julian Paardekooper er aan toe.

Het hele gesprek met Jarda Simr kan je hieronder terugluisteren vanaf 40:40.