Het gaat Lars Olden Larsen nog niet voor de wind in Nijmegen. De Noorse linksbuiten kon zijn stempel nog niet drukken bij NEC, tot teleurstelling van hemzelf, maar ook van de fans. Met de twee nederlagen op zak zit de teleurstelling er goed in, maar Larsen is strijdbaar.

De 24-jarige Noor begeeft zich nu een kleine twee maanden in Nijmegen en heeft het erg naar zijn zin. “Nijmegen is echt een mooie stad. Ik heb het goed hier. De mensen zijn heel aardig en netjes. Daarnaast is er hier gewoon genoeg te doen. Ook de club vind ik mooi. Ik ben blij dat ik hier speel.” Heel veel heimwee heeft Larsen niet, daar helpt het weer hem wel bij. “Ja, het regent hier ook erg vaak,” lacht de buitenspeler. “Het is heel wisselvallig, soms is er zon en is het warm, en voordat je het weet regent het weer. Precies zoals het in Noorwegen gaat.”

Tegenvallende prestaties

Het liefst had de Noor willen zeggen dat het op het veld ook goed gaat, maar dat is niet de realiteit. Larsen kon nog maar weinig inbrengen in zijn eerste twee competitiewedstrijden voor NEC. Hij is realistisch en ziet ook dat het beter moet. “Ja, dat klopt. Het moet zeker beter. Ik ben ook niet blij met mijn eigen optredens tot zover. Ik merk wel dat ik moet wennen aan het voetbal hier. In Zweden speelde ik bij de kampioen en dat is echt anders voetballen. Je hebt veel de bal en je bent beter dan de tegenstander. Ik kon daar dus makkelijker mijn stempel drukken. Hier wil het nog niet lukken, maar ik weet dat ik het kan. Als het in Zweden lukt, waarom dan niet hier? Nou, ik moet me gaan aanpassen en het beter gaan doen, daar ben ik mee bezig. Hopelijk komt het er tegen RKC al uit.”

Na zijn wissel tegen Heracles verliet Larsen hoofdschuddend het veld. Niet zozeer omdat hij werd gewisseld, maar hij was kritisch op zichzelf. “Het lukte gewoon niet. Ik vond dat we een goede wedstrijd speelden. We stonden 0-1 voor en toen vlogen er ineens twee ballen in. Daarna hadden we het moeilijk en toen werd ik gewisseld. Ik baalde zo erg, want ik wil het team helpen, maar het kwam er niet uit. Ik wil tegen RKC echt mijn waarde gaan bewijzen,” is de buitenspeler strijdlustig.

Supporters

Ook voor Larsen was het vrijdagavond schrikken toen er supporters verhaal kwamen halen, maar volgens de Noor komt dit uit een goed hart. “Het is niet leuk, nee. Het feit dat ze dit doen zegt wel dat ze erg met de club meeleven en dat geeft me achteraf een goed gevoel. Je ziet dat ze om je geven en het zou pas zorgelijk zijn als het ze niks meer kan schelen.”

De Noor weet ook van een geplande actie waarin wordt opgeroepen aan alle NEC-fans in een NEC-shirt te komen om De Goffert rood-groen-zwart te laten kleuren. “Ja, prachtig,” zegt Larsen met een grote glimlach. “Ik ben erg benieuwd, maar de support tot nu toe is erg goed en daar wil ik ze voor terugbetalen. Hopelijk kunnen we er een geweldige avond van maken met fans. Dat zou mooi zijn.”

Foto: Orange Pictures