NEC boekte zaterdagavond een fantastische overwinning op Almere City. De Nijmegenaren wonnen met 0-4. Aanvoerder Rens van Eijden stond na afloop ESPN te woord.

“We hebben als team goed gestreden. Vier goals gemaakt, dat is lang geleden”, begon de verdediger. “We begonnen niet goed. We hadden moeite om Almere onder druk te zetten, maar we gaven weinig kansen weg. We hebben gestreden voor elk duel, dan zie je dat je veel kan bereiken”

Na zo’n overwinning lijkt alles rozengeur en maneschijn, maar daar wil Van Eijden niks van weten. “We hebben niet heel goed gespeeld, ik denk dat we betere wedstrijden hebben gehad. Toen stonden we met lege handen. Tegen NAC, De Graafschap en ook Almere.’

Over de werklust van zijn medespelers is Van Eijden wel te spreken. “We moesten alles geven, want het gaat over één wedstrijd. Jordy heeft het fantastisch gedaan, hij nam verantwoordelijkheid met de penalty. In de competitie hebben we tegen Almere nagelaten om resultaat te boeken, nu pieken we op deze manier. Maar dit was pas een van de drie wedstrijden, er volgen nog twee finales”, eindigde de aanvoerder. Donderdagavond speelt NEC thuis tegen Roda JC.

Foto: Rob Koppers