Mattijs Branderhorst lijkt dit seizoen ‘gewoon’ bij FC Utrecht te blijven. De 29-jarige wil na de komst van Vasilis Barkas weer vertrekken bij de Domstedelingen, maar daar wil technisch directeur Jordy Zuidam niks van weten.

Branderhorst leek eerste keeper te gaan worden bij FC Utrecht of op zijn minst een ‘eerlijke kans’ te krijgen door de strijd aan te gaan met Fabian de Keijzer. Met de komst van Barkas lijkt het zeer waarschijnlijk dat Branderhorst het moet gaan doen met een reserverol. Identiek aan wat er vorig seizoen bij NEC gebeurde. Daar heeft de keeper geen trek in en hij sprak dan ook zijn onvrede uit. “Ik ben niet boos, wel teleurgesteld. Het klinkt misschien gek, maar ik begrijp hoe de voetbalwereld werkt en dat er soms gegrepen wordt naar buitenkansjes. Maar als ik afspraken maak, dan is mijn woord ook mijn woord. Ik baal ervan dat het in relatie tot mij niet wordt gedaan”, aldus de doelman tegenover ESPN. De doelman is voorzichtig als het gaat over een eventueel vertrek; “Dat zou een optie kunnen zijn. We moeten nu gauw samen om tafel gaan en kijken wat het beste is.”

Nu is duidelijk geworden dat Utrecht het niet ziet zitten om de 29-jarige goalie te laten vertrekken. TD Zuidam heeft aangegeven wel mee te willen werken aan een vertrek van Fabian de Keijzer, maar dat een vertrek van Branderhorst niet in de plannen van de Domstedelingen voorkomt.

Foto: Orange Pictures