SC Cambuur-trainer Sjors Ultee heeft zondagmiddag voorafgaand aan het duel tussen Vitesse en Cambuur de transfer van Mees Hoedemakers naar NEC besproken bij ESPN. Hoedemakers stond zondag ‘gewoon’ in de basis bij Cambuur, terwijl andere sterkhouders genoegen moesten nemen met een plek op de bank.

Cambuur heeft nog drie wedstrijden te spelen op het hoogste niveau voordat ze degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. De Leeuwarders kunnen immers niet meer boven de zeventiende plaats uitkomen. Momenteel staan zij laatste. Mees Hoedemakers staat in de basis tegen Vitesse, wat opmerkelijk is, omdat andere spelers die normaal in de basis starten bij Cambuur nu op de bank zitten. Hoedemakers werd samen met Sontje Hansen eerder deze week werd gepresenteerd als de eerste aanwinsten van NEC voor het seizoen 2023/24.

Voorafgaand aan het duel tussen Cambuur en Vitesse in het Gelredome vroeg presentatrice Helene Hendriks Cambuur-trainer Ultee naar de transfer van Hoedemakers naar NEC. “Het is een mooie stap voor hem”, begint de 35-jarige oefenmeester. “Hij heeft hier mooie jaren gehad, uiteraard nu ook een moeilijk jaar, maar dat hebben we allemaal gehad. Voor hem is het een mooie overstap naar een grotere club dan waar hij nu speelt. Het is ook een mooie club voor hem. Al moet ik hier niet te hard zeggen dat NEC een mooie club is, haha. Dat vinden ze hier niet leuk om te horen”, sluit Ultee lachend af, verwijzend naar de rivaliteit tussen NEC en Vitesse.

Foto: Orange Pictures