NEC pakte zondagavond voor het eerst sinds 21 januari weer eens drie punten. De uitwedstrijd tegen Excelsior werd met 0-3 gewonnen. Na twee wedstrijden zonder doelpunten wist NEC tegen de Kralingers drie keer te scoren. Trainer Rogier Meijer was daarom vanzelfsprekend tevreden.

“Het is fijn om weer te winnen”, begint de Doeticnhemmer. “Je maakt drie goals en krijgt er geen tegen. Dat geeft een positief gevoel en dat is uiteindelijk hetgeen dat telt.” NEC maakte eindelijk haar kansen af en dat is iets waar Meijer de afgelopen week op heeft gehamerd. “We hebben drie goede doelpunten gemaakt. We waren met de eerste heel blij omdat die uit een voorzet kwam en dat is iets waar we de afgelopen week veel aandacht aan hebben besteed. We hebben nog wel meer gecreëerd dan drie goals, maar je moet ergens beginnen,” glundert de trainer.

Meijer verwachtte een reactie na een matig thuisduel tegen Cambuur. “We hebben toen niet gewonnen en in de laatste fase van die wedstrijd hebben we ook niet goed gespeeld, maar een wedstrijd tegen Excelsior is geen gemakkelijke. Ze zijn goed in de omschakeling en het is soms moeilijk om daar tegen te voetballen, maar ik vind dat er een volwassen ploeg op het veld heeft gestaan en ze hebben het goed gedaan.”

Ook tegen tien man niet overtuigend

NEC had het in de openingsfase lastig met Excelsior, erkent ook Meijer. “We werden gedwongen om veel de bal te hebben en dan moet je in de kleine ruimtes heel zorgvuldig zijn en als dat niet lukt, dan heeft Excelsior ook de kwaliteit om snel om te schakelen. Dat zag je vooral in het eerste halfuur. Ik vond dat we daarna er wat meer controle over kregen tot aan de rode kaart.” Na de rode kaart van Excelsior verdediger Redouan El Yaakoubi raakte NEC de controle compleet kwijt. “Daar werd ik niet vrolijk van. Dat geeft geen fijn gevoel. We werden slordig en dan wordt het onrustig in het elftal. Uiteindelijk kregen we rust aan de bal en toen gingen we weer kansen creëren”, concludeert Meijer.

De oefenmeester was ook tevreden over Calvin Verdonk. De linksback speelde wegens afwezigheid van Bart van Rooij op de rechtsback positie. “Hij had het in het begin wat moeilijk, maar hij heeft het uiteindelijk goed gedaan.”

Geen polonaise

Ondanks het feit dat het carnaval is wil Meijer, met een 0-3 zege op zak, geen feest vieren. “Ik ben vrij laat thuis hoor. Er zal nog wel een feesttent open zijn, maar ik ga letterlijk en figuurlijk niet de polonaise lopen”, sluit de trainer lachend af.

Foto: